As Oy Tampereen Tullin Mercurius sijaitsee historiallisessa ympäristössä Tullikamarin aukiolla. Vuonna 1901 valmistui rautatieaseman läheisyyteen punatiilinen tullikamari ja sen yhteydessä oleva pakkahuone. Ulkomailta tulevat tavarat tuotiin tullikamariin, jossa ne tullattiin. Tullikamari entisöitiin vuonna 1967, jolloin katon maalikerrosten alta paljastui unohtunut kattomaalaus kaupan jumalasta Merkuriuksesta. Tästä on saanut nimensä myös tuleva tornitalo. Nykyisin tullikamari toimii monipuolisena kulttuurikeskuksena. Tullin Mercuriukseen tulee asuntoja yksiöstä nelikkoon. Rakennuksen ensimmäiset viisi kerrosta ovat punatiilisessä jalustassa, joka upeasti sulautuu ympärillä oleviin rakennuksiin. Jalustaosasta nousee lasinen torni 16. kerrokseen saakka. Suurimmassa osassa asunnoista on lasitettu parveke. Mercuriuksessa yhdistyy kauniisti historiallinen ja moderni julkisivu. Havainnekuvat ovat kilpailumateriaalia ja päivittyvät yksityiskohdiltaan myöhemmin.

Suunnitteilla Asunto Oy Tampereen Tullin Mercurius Tullikamarin aukio, 33100 TAMPERE

Ilmoittaudu ennakkokiinnostuneeksi

Ilmoittaudu ennakkokiinnostuneeksi ja kerro meille millaista asuntoa olet etsimässä.

Kilpailutyö

Tampereen kaupunki järjesti keväällä 2018 Tullikamarin aukion suunnittelukilpailun. Kilpailuun jätettiin kaikkiaan viisi ehdotusta, joista tuomaristo valitsi voittajaksi Tullin Hallit -nimisen kokonaisuuden.

Arkkitehti

Tullin Mercuriuksen pää- ja arkkitehtisuunnittelusta vastaa työyhteenliittymä Schauman & Nordgren Architects Ab ja Schauman Arkkitehdit Helsinki Oy.

Ilmoittaudu ennakkokiinnostuneeksi niin saat ensimmäisenä tiedon hankkeen etenemisestä!

Aleksis kiven 26, 33200 Tampere YH Kodit YH Kodit Puh. 010 227 3000

Asu Tampereen parhaimmalla paikalla

Tullin Mercurius sijoittuu historialliseen ympäristöön ja palvelutarjonta alueella on loistava. Sen lisäksi että Mercuriuksen katutasoon rakennetaan liiketiloja, Tullikamarin aukiolla palvelevat myös Tullintorin kauppakeskus, ravintoloita, kahviloita ja ruokakauppa. Kivenheiton päässä ovat Tammelantori, Tampere-talo, Sorsapuisto ja kaikki keskustan palvelut. Ratikkapysäkki tulee sijaitsemaan Mercuriuksen kulmalla Itsenäisyydenkadulla. Rautatieasemakin on aivan vieressä, joten matkat ympäri Suomen taittuvat mukavasti junalla.